top of page
Analytics

"Know your numbers is a fundamental precept of business."
-Bill Gates-


Meten is weten, dit kan je als vuistregel nemen als we praten over bedrijfsanalyse.


Ik kan jou helpen met je bedrijf beter te leren begrijpen.

Dit kan als vervolgstap van de bedrijfsstrategie alsook voor losstaande projecten.

 

Als vervolgstappen voor de bedrijfsstrategie kan dit zijn om mee KPI of rapportage op te stellen. Dit zijn tools die nodig zijn om optimalisatie van bedrijfsprocessen in kaart te brengen en hierdoor de nodige acties eraan te koppelen.

 

Als we praten over KPI’s of rapporten dan kom je automatisch uit bij de term ‘DATA’. Meer en meer is het begrijpen en leren omgaan met data belangrijk. Door het gebruik van ERP/CRM of andere software verzamelen we met aan meer informatie over diverse topics. Gaande van klanten/leveranciers gegevens, dee productie van goederen of andere bedrijfsactiviteiten. Alvorens we iets kunnen leren uit de vergaarde informatie is het belangrijk om enkele stappen te doorlopen om de datakwaliteit te waarborgen/verbeteren want “shit in = shit out”. Dit willen we te allen tijde dus ook vermijden.

 

Onderste afbeelding geeft de nodige stappen weer, ik kan bijstaan in het doorlopen van dit proces.

Data flow input-output.png

Eerste stappen zijn de data verzamelen en verkennen, vervolgens wordt de data geanalyseerd en een eerste keer gevisualiseerd voor analyse doeleinden.

 

Daarna worden het dashboard en eventueel andere visuals gebouwd.

 

Op basis van deze output kunnen er aandachtspunten/acties gecommuniceerd worden. Door meer inzichten te verwerven in de data zullen er automatisch ook kerngetallen (= KPI’s) ontstaan.

 

Deze KPI’s kunnen dan ook meetpunten zijn voor toekomstige targets aan te koppelen. Want eens je jezelf doelstellingen oplegt zal je merken dat het ook makkelijker wordt om te groeien als persoon en bedrijf.

 

Zoals je merkt is zowel bij het opstellen van de bedrijfsstrategie als bedrijfsanalyse veel éénmalig werk dat eens het bepaald is zal leiden tot een duidelijke structuur en doel voor de toekomst met de juiste hulpmiddelen.

bottom of page